William Ustav

Vi bedriver träningen på ett lättsamt sätt, men glömmer aldrig bort att det här är en stridskonst som har utvecklats, förfinats och överlevt på Japans slagfält i strider om liv och död i hundratals år. 

Vårt mål som utövare är att träna inom Bujinkan Budō Taijutsu med stor respekt för dess historia och mästare. Vi är de enda i Sverige som tränar under Kacem Zoughari, som i sin tur är personlig elev till Ishizuka Tetsuji (石塚哲司) och Sōke Hatsumi Masaaki.

Dōjōn döptes av Kacem, och uttrycket Hirameki (閃) återfinns i skrifter från flera av skolorna vi tränar, exempelvis inom Kotō Ryū, och används ofta av Hatsumi sensei. Den lexikaliska betydelsen är 'blixt', men begreppet har ett flertal olika tolkningar och användningar.

William har tränat inom Bujinkan sedan 2005. Han träffade Kacem första gången 2007 och blev efter några år accepterad som en av få personliga elever världen över. Han åker årligen runt på ett flertal träningsläger med Kacem i Europa, och i Japan tränar han i Ishizuka Dōjō och Honbu Dōjō (Bujinkans huvud-dōjō). 

DSC03338

© Bujinkan Hirameki Dōjō 2020